Winkelen Vandaag
Image default
Kinderen

Speelgoed voor oudere kinderen

Een plastic auto inruilen voor een gaaf robot bouwpakket? De kleintjes worden groot. Als een kind op een wat oudere leeftijd komt, zoals tien tot twaalfjarigen, vinden ze het vaak lastig om te kiezen wat voor speelgoed ze nog willen en of ze het überhaupt nog willen. Hiervoor is voornamelijk technisch speelgoed in opkomst. De meeste kinderen vinden het nog wel leuk om te spelen, maar zijn de ‘kinderlijke’ vormen van speelgoed zat. Hieronder staan alternatieven voor speelgoed voor oudere kinderen weergeven.

Hups, bouwen die handel

Voornamelijk de wat oudere kinderen vinden het heerlijk om hun speelgoed zelf in elkaar te zetten, voordat ermee gebouwd wordt. Hier is een robot bouwpakket het ideale voorbeeld van. Het kind kan het pakket zelf in elkaar schroeven om zo een leuke robot eraan over te houden. Een andere variant van een bouwpakket is een houtpakket. Hierbij kan een voorwerp naar keuze in elkaar worden geschroefd. Een leuk voorbeeld is een zeepkist. Deze wagen wordt op ware grote in elkaar gezet en is daarna ook daadwerkelijk te gebruiken. Leuk voor uw oudere kind.

En als mijn kind niet wil bouwen?

Naast bouwen van speelgoed zijn er nog vele andere opties. Een robot bouwpakket is namelijk niet voor iedereen geschikt. Een ander alternatief is bijvoorbeeld een schetsblok. Hierbij kan een kind zijn of haar creativiteit uiten en wordt gebruikt door alle leeftijden. Daarnaast zijn er voor meiden ook veel make-up sets om te oefenen op bijvoorbeeld een pashoofd. Genoeg keuze voor ieder kind.