Winkelen Vandaag
Image default
Kinderen

Kleding in films

In films wordt er altijd goed op gelet hoe de acteurs gekleed zijn, zo zal er bij een baby bijvoorbeeld goed gelet worden op een eventueel speeltje of een speciale babylegging. Bij een mannelijke filmster past misschien goed een ouderwetse hoed, als er een western gedraaid wordt. Bij een vrouwelijke actrice hoort misschien een mooie jurk, als de film gaat over prinsessen. Er zijn talloze mogelijkheden en daarom hebben filmproductiebedrijven vaak mensen in dienst die speciaal opgeleid zijn om ervoor te zorgen dat de acteurs, jong of oud, er op en top uitzien en van het scherm afspatten.

Welke functie heeft kleding in films

Waarom is het nou zo belangrijk om er goed op te letten dat bijvoorbeeld een baby, die figurant is een film, een speciaal soort babylegging aanheeft? Of dat de hoofdpersoon, die een cowboy is, een karakteristieke hoed heeft? Nou, dat heeft alles te maken met geloofwaardigheid. Op het moment dat de acteurs totaal niet gekleed zijn op de manier die je mag verwachten bij een film, dan wordt er geen goede setting gecreëerd. Het uiterlijk van de acteurs strookt dan niet met het verhaal of het thema van de film. En zelfs de kleinste details kunnen het verschil maken.

Voorbeelden van belangrijke kledingstukken

Een nepsnor, om maar iets te noemen, is een uitstekend ‘kledingstuk’ dat je kan gebruiken als je een film maakt die zich afspeelt in de jaren ’10 van de vorige eeuw. Het was toen immers heel normaal om een snor te dragen voor mannen, het kwam veel meer voor dan vandaag te dag. Een ooglap voor een piratenfilm is een ander voorbeeld. Een speciaal legeruniform voor een hedendaagse film die gaat over militairen kan ook heel belangrijk zijn. En ga zo maar door. Elke film heeft een speciaal soort karakter, waarbij goed gekeken moet worden welke kledingstukken daarbij passen.