Winkelen Vandaag
Image default
Kinderen

Een gids voor het kopen van een fiets in dit land

Een gids voor het kopen van een fiets in dit land

Het is algemeen bekend dat fietsen hier het belangrijkste vervoermiddel is. Inderdaad, de meest voorkomende fiets in dit land wordt een oma fiets genoemd. Fietsen is niet alleen de meest populaire manier om je te verplaatsen, maar het maakt ook een groot deel uit van de cultuur en het dagelijks leven. Dus als je van plan bent een nieuwe fiets te kopen, is dit de gemakkelijkste manier om dit te doen.

Ga naar je plaatselijke fietsenwinkel

Dit is waarschijnlijk de meest voor de hand liggende keuze, hoewel het misschien niet de goedkoopste is. Elke stad en elk dorp zal minstens één fietsenwinkel hebben, zo niet meer. De meeste fietsenwinkels verkopen een mix van gloednieuwe, gebruikte en gerepareerde fietsen. Je weet maar nooit, ze kunnen veel hebben en de perfecte fiets voor je hebben staan. De prijs van een fiets in een winkel hangt meestal af van waar je woont en wat voor soort fiets je wilt. Uiteraard is een simpele fiets zonder versnellingen veel goedkoper dan een racefiets. E-bikes worden steeds populairder, maar ze kosten veel geld. Trouwens, de meeste fietsenwinkels hebben ook een gedeelte voor reparaties, dus als je band een gaatje heeft of je remmen moeten worden gerepareerd, kun je daar gewoon heen gaan. De prijzen voor reparaties variëren van winkel tot winkel, dus het is een goed idee om er een paar te bekijken voordat je besluit waar je je fiets mee naartoe wilt nemen. Mogelijk moet je ook een Mosz bag kopen om je telefoon of andere belangrijke bezittingen veilig te bewaren wanneer je met de fiets door het land reist.

Kopen op Marktplaats

Marktplaats is net als eBay een van de meest voorkomende plaatsen om een ​​fiets te kopen. Je kunt hier allerlei soorten fietsen vinden, of ze nu van expats zijn die hun vertrouwde oma fietsen verkopen of van mensen die hun oude fietsen verkopen zodat ze een nieuwe kunnen kopen. Houd er rekening mee dat het mogelijk is om opgelicht te worden, dus lees beoordelingen en stuur geen geld totdat je de fiets persoonlijk hebt gezien. Meestal is het beter om de deal persoonlijk af te sluiten. Daarnaast heb je een heren rugzak nodig om je spullen mee te nemen tijdens het fietsen door de stad.

Overweeg om te zoeken in Facebook-groepen

Je kunt een fiets ook vinden via Facebook-groepen, maar zorg ervoor dat je de fiets bekijkt voordat je ervoor betaalt. Een ander ding is dat niemand de prijzen controleert, dus je kunt een geweldige fiets vinden voor een lage prijs, maar je kunt ook rommel vinden voor een zeer hoge prijs. Nogmaals, wees voorzichtig wanneer je iemand ontmoet die je online hebt ontmoet, en onthoud dat als een deal te mooi lijkt om waar te zijn, het hoogstwaarschijnlijk oplichterij is. Als je bijvoorbeeld een nieuwe racefiets in de aanbieding vindt voor slechts twintig euro, is het ofwel oplichterij of probeert iemand wat geld te krijgen van een gestolen fiets.

Koop een gebruikte fiets bij de gemeente

Sommige gemeenten veilen regelmatig alle niet-opgeëiste fietsen die bij stadsdepots staan. Dit is echter niet voor alle gemeenten het geval, aangezien sommigen de oude, niet-opgeëiste fietsen zouden verkopen aan bedrijven die klaar zijn om ze op te knappen. Als jouw gemeente niet-opgeëiste fietsen niet rechtstreeks verkoopt, kun je er altijd een aanschaffen via een bedrijf dat ze opknapt. In sommige gemeenten kunnen bewoners van wie de fiets is gestolen en aangifte bij de politie doen, eerder een goedkope gebruikte fiets kopen dan andere bewoners. Een fiets via de gemeente kopen is verstandig, omdat je dan zeker weet dat hij niet is gestolen.