Winkelen Vandaag
Image default
Kantoor Producten

Tips om het vloeroppervlak van je magazijn te maximaliseren

Het maximaliseren van het vloeroppervlak van je magazijn is niet alleen een kwestie van zoveel mogelijk product opslaan in de ruimte die je hebt. Het gaat ook om het optimaliseren van het gebruik van die ruimte. Dit kun je op verschillende manieren doen. Een van de beste manieren om dit te doen is door de juiste opslagoplossingen te gebruiken zoals een grootvakstelling.

Grote stellingen

Een stelling met grote overspanning zoals die van Begra is een type stelling die minder vloeroppervlak nodig heeft dan een stellingsysteem met kleine overspanning, maar wel meer gewicht aankan. Omdat de stelling hoger en breder is, kun je meer producten op één niveau opslaan en heb je minder niveaus in je magazijn. Omdat je minder niveaus en minder gangpad ruimte hebt, hebben werknemers sneller toegang tot producten als ze door je magazijn bewegen. Dit betekent dat ze hun taken kunnen uitvoeren zonder andere werknemers te storen of de goederenstroom in je bedrijf te vertragen. Als je later je magazijn moet uitbreiden, is dat gemakkelijker omdat de nieuwe ruimte dichter bij de plaats komt waar al het andere zich bevindt.

Meerlaagse stellingen

Meerlaagse stellingen zijn een zeer efficiënte manier om het vloeroppervlak van je magazijn te maximaliseren. Ze zijn ook veelzijdig en kunnen worden gebruikt voor het opslaan van zo ongeveer alles, inclusief pallets, dozen, producten en zelfs apparatuur zoals vorkheftrucks of palletwagens. Meerlaagse stellingen kunnen voor ramen worden geplaatst, zodat er veel natuurlijk licht naar binnen stroomt. Het geeft je echter nog steeds de mogelijkheid om de items die daar zijn opgeslagen indien nodig aan het zicht te onttrekken. Meerlaagse stellingen zijn ook gemakkelijk verplaatsbaar, zodat je ze indien nodig kunt gebruiken als alternatief voor vaste rekken. Je kunt eenvoudig één laag tegelijk verwijderen en verplaatsen totdat je er een geschikte plek voor vindt.

Schuine rekken

Met uitzondering van vorkheftrucks, die ongelooflijk duur en tijdrovend zijn om te gebruiken, moet alles in een magazijn met de hand kunnen worden verplaatst. Dit betekent dat je elke centimeter van de beschikbare vloerruimte in je voordeel kunt gebruiken. Je kunt rekken gebruiken om verticale opslagruimtes te creëren die ruimte op de vloer besparen. Ze maken het ook gemakkelijker voor werknemers om items uit hoge planken te halen zonder ladders of opstapjes te hoeven beklimmen terwijl ze zware lasten in hun armen of handen dragen.

https://www.begra.nl/