Winkelen Vandaag
Image default
Advertenties

Waarom kiezen voor een samenlevingscontract?

Waarom kiezen voor een samenlevingscontract?

Op het moment dat je met iemand in een relatie zit, zijn er verschillende mogelijkheden waar je voor kunt gaan als je verder wilt gaan in de relatie. Eén van de mogelijkheden waar je goed voor kunt gaan, is een samenlevingscontract. Een samenlevingscontract is een soort manier om volgens de wet te gaan trouwen. Echter is het voor veel mensen een beetje onduidelijk waarom een samenlevingscontract een goede optie kan zijn om voor te gaan. Daarom gaan we in dit artikel kijken waar een samenlevingscontract een goede optie kan zijn om voor te gaan. 

Wat is een samenlevingscontract?

Op het moment dat je het over een samenlevingscontract hebt, is het voor veel mensen lastig om te weten wat dit precies is. Gelukkig is dit makkelijk uit te leggen. Dit komt omdat het een manier is om jezelf via de wet aan elkaar te verbinden. Het voordeel van een samenlevingscontract ten opzichte van trouwen is dat de samenlevingscontract kosten niet al te hoog zijn. Daarom kan dit ook een groot voordeel zijn om voor te gaan. Verder zit je niet aan elkaar vast. Een samenlevingscontract ontbinden is namelijk ook een mogelijkheid waar je voor zou kunnen gaan. 

Afspraken bij een samenlevingscontract

Op het moment dat je voor een samenlevingscontract wilt gaan, krijgen je natuurlijk te maken met een aantal afspraken. Deze afspraken zijn echter niet in de wet vastgelegd. Dit zorgt ervoor dat het mogelijk is om zelf te verzinnen wat deze afspraken zijn. Voor veel mensen kan dit een groot voordeel zijn om gebruik van te maken. Op die manier weet je namelijk zeker dat je zelf kunt bepalen wat je af wilt spreken. 

Het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat je afspraken maakt die ook redelijk zijn om voor te gaan. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je dit samen af gaat spreken. Op die manier weet je namelijk zeker dat het voor beide haalbaar is om voor te gaan. Ook kan het handig zijn om deze af te spreken met de notaris zodat dit ook op de juiste manier gebeurd. 

Wat gebeurt er met het geld?

Natuurlijk is het ook belangrijk om te kijken wat er gebeurt met het geld als je voor een samenlevingscontract gaat. Dit komt omdat dit ook wat meer zekerheid voor jezelf kan gaan bieden. Op het moment dat je het hebt over het pensioen dat je aan het opbouwen bent, is het niet nodig om dit met de ander te delen. Alleen als je dit zelf in het contract verwerkt is dit iets wat je kunt doen. 

Verder kan het ook belangrijk zijn om te weten wat er gebeurt als iemand te maken heeft met schulden of juist een volle spaarrekening. In principe gebeurt er niet zoveel als je te maken hebt met schulden of een volle spaarrekening. Ook hier is het geval dat als je geld hebt, dat dit van jezelf blijft. Dit is aan te passen door het contract te veranderen.