Winkelen Vandaag
Image default
Voertuigen

Hoe de batterij van een elektrische scooter te vervangen

Elektrische scooters voor volwassenen worden de norm in de straten van de stad. Deze persoonlijke elektrische mobiliteitsapparaten blijven hun bruikbaarheid en milieuvriendelijkheid bewijzen, waardoor ze voor veel pendelaars een populair vervoermiddel zijn. In tegensxtelling tot auto’s en motorfietsen gaan e-scooters echter minder jaren mee. Concreet moet u de batterij van de elektrische scooter vervangen, vooral als u er niet goed voor zorgt.

De meeste elektrische scooters gebruiken slechts één accu scooter, maar er zijn online elektrische scooters te koop die verwisselbare batterijen aanbieden, zoals de Mearth S-serie. Als u per ongeluk uw batterij beschadigt of als deze snel verslijt, moet u deze onmiddellijk vervangen om verdere schade aan uw e-scooter te voorkomen. U kunt de scooter accu van uw e-scooter het beste laten vervangen door een monteur. Eigenaars van e-scooters mogen het ook zelf doen, mits ze over het juiste gereedschap beschikken en voorzichtig te werk gaan. Bekijk deze gids over het vervangen van de batterij van een elektrische scooter.

Wanneer moet u de batterij van een elektrische scooter vervangen?

Vervang de batterij van uw elektrische scooter wanneer deze niet meer aangaat of oplaadt. Als de batterij ook fysieke schade heeft opgelopen, zoals een brandwond of kortsluiting, vervang deze dan onmiddellijk om verdere problemen met uw e-scooter te voorkomen.

Hoe lang gaat een accu van een elektrische scooter mee?

Het hangt af van de e-scootermodus, het batterijtype en hoe u voor uw batterij zorgt. Over het algemeen gaat een lithium-ionbatterij ongeveer 300 tot 500 keer opladen of 4.800 km tot 16.000 km mee voordat de capaciteit ervan afneemt.

Hoeveel het kost om de batterij van een elektrische scooter te vervangen

De kosten voor het vervangen van de batterij van een elektrische scooter zijn afhankelijk van het merk en type batterij dat u koopt. Merk op dat sommige batterijen duur zijn, terwijl andere een redelijke prijs hebben. Een nikkel-metaalhydridebatterij kost bijvoorbeeld ongeveer $ 140, terwijl een loodzuurbatterij $ 110 kost.

Aan de andere kant kost een lithium-ionbatterij voor elektrische scooters $ 140 tot $ 700. Het is de meest voorkomende accu van een e-scooter, maar ook de duurste om te vervangen. De werkelijke kosten zijn afhankelijk van factoren zoals het merk van de batterij, de kwaliteit, het gewicht en de levensduur.

Zorg er bij het kopen van een vervangende batterij voor dat u bij dezelfde fabrikant en voor hetzelfde merk en model koopt. Het zorgt ervoor dat u kwaliteitsbatterijen gebruikt voor uw e-scooter. Misschien zie je online meer betaalbare generieke accu’s voor e-scooters, maar er gaat niets boven het gebruik van de originele oplader die bedoeld is voor je e-scooter.

Koop bovendien altijd bij een betrouwbare fabrikant of winkelier. Controleer beoordelingen online voordat u batterijen koopt bij een verkoper die u niet kent. Koop bij voorkeur in de winkel of het merk waar je je e-scooter hebt gekocht.