Winkelen Vandaag
Image default
Advertenties

Waar moet u op letten bij het kopen van een wieg?

Waar moet u op letten bij het kopen van een wieg?

Van grootte tot ombouwbaarheid tot veiligheidscertificaten, er is veel om over na te denken bij het kiezen van het beste wiegje voor uw gezin. Neem de volgende factoren in overweging om u te helpen een keuze te maken.

Maat

Wiegjes zijn verkrijgbaar in verschillende maten, van handige mini’s tot grotere converteerbare modellen. U moet nadenken over wat werkt voor uw huis. Denk aan de grootte van je ruimte en of je de kamer gaat delen met je nieuwe baby. De American Academy of Pediatrics raadt aan om je baby de eerste zes maanden bij jou in dezelfde kamer te laten slapen.

Ombouwbaarheid

Sommige wiegjes kunnen worden omgebouwd tot peuterbed (andere ook tot lits-jumeaux), zodat ze niet alleen in de eerste jaren van het leven van een kind kunnen worden gebruikt. Dit kan een handige en kosteneffectieve optie zijn voor ouders die geen ander meubelstuk willen uitzoeken zodra hun kind klaar is om uit het wiegje te verhuizen.

Als u een ombouwbare wieg wilt, controleer dan of het model dat u kiest wordt geleverd met ombouwonderdelen of dat u apart een ombouwset moet kopen. Als het ombouwpakket apart verkrijgbaar is, is het een goed idee om het bij de aankoop van uw ledikant aan te schaffen (in plaats van te wachten tot u het nodig hebt) voor het geval uw model ledikant uit productie wordt genomen.

Veiligheidscertificaten

Veiligheid is de belangrijkste factor bij het kiezen van een wieg. Alle wiegjes die in de Verenigde Staten worden verkocht, moeten voldoen aan de voorschriften van de Consumer Product Safety Commission, die zich richt op de structurele veiligheid van een wiegje. Andere keurmerken waarnaar u kunt kijken zijn de JPMA-certificering (Juvenile Product Manufacturers Association), wat betekent dat het ledikant voldoet aan de hoogste veiligheidseisen die door een derde partij zijn vastgesteld. Wat materialen betreft, is een babywieg met Greenguard Gold-certificaat getest op verwaarloosbaar lage hoeveelheden vluchtige organische stoffen, wat betekent dat er een laag risico is op vervuiling en blootstelling aan chemicaliën.

Andere kenmerken

Denk ook aan andere functies die uw leven wat gemakkelijker kunnen maken. Sommige wiegen hebben ingebouwde lades voor extra opbergruimte, wat handig is voor de organisatie, maar ze ook groter en volumineuzer kan maken. Sommige kleinere wiegjes staan op wieltjes, zodat ze makkelijker door het huis te verplaatsen zijn en je je slapende baby gemakkelijk van de ene kamer naar de andere kunt brengen. Ingebouwde luiertafels vereenvoudigen het verschonen tijdens de nacht en opvouwbare wiegen zijn een geweldige manier om opbergruimte te besparen.

Is een wieg veilig voor een pasgeborene?

Ja, wiegjes zijn veilig voor pasgeborenen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat er niets anders in het baby wiegje mag liggen dan de matras en het hoeslaken. Totdat je baby kan omrollen, kan hij genieten van een swaddle. Sommige ouders kiezen voor slaapzakken totdat hun kind oud genoeg is voor een kussen en deken (dit gebeurt rond de leeftijd van 2 jaar, maar raadpleeg zeker uw kinderarts).

Wat is het verschil tussen een wieg en een box?

Een wieg is traditioneel gemaakt van hout, acryl of metaal en is meestal een vaste, langdurige optie voor de slaap van uw kind. Een box of reiswieg is beter geschikt om onderweg in te slapen, bijvoorbeeld bij de grootouders thuis of op reis. Playpens kunnen ook in uw huishouden worden gebruikt als veilige speelruimte of voor dutjes, maar het is een goed idee om te investeren in een echt wiegje om regelmatig in te slapen.