Winkelen Vandaag
Image default
Huis en tuin

Kies voor een duurzame kerst met een houten kerstboom

Wanneer de decembermaand eraan komt, gaan veel mensen hun kerstdecoraties weer van zolder halen om het in en rondom het huis gezellig te maken tijdens de donkere dagen. Veel mensen kiezen ieder jaar voor een traditionele dennenboom, die ze na enkele weken weer inleveren bij het groenafval. Zou jij dit jaar wel eens wat anders willen? Of wil je milieubewuster zijn tijdens de feestdagen? Overweeg dan eens om een houten kerstboom te nemen. Houten kerstbomen worden elk jaar populairder en vind je daarom in steeds meer winkels, waaronder de Xenos.

Zelf een houten kerstboom maken

Een eigengemaakte houten kerstboom is niet hetzelfde als een houten kerstboom van de Xenos, maar kan om meerdere redenen een leuk alternatief zijn. Wanneer je bijvoorbeeld niet veel geld te besteden hebt, maar toch een gezellige kerstdecoratie wil maken, dan is het een prima optie om zelf een houten kerstboom in elkaar te knutselen. Ook wanneer je nog een leuke activiteit zoekt voor je kinderen tijdens de kerstvakantie, kan het maken van een eigen houten kerstboom een leuke invulling van hun dag zijn. Voor het maken van een houten kerstboom zijn niet veel materialen benodigd en het hoeft zeker niet veel geld te kosten. Gebruik bijvoorbeeld hout of takken uit het bos, of vraag een nabijgelegen tuincentrum om overgebleven materialen. Ook de decoraties kan je zelf maken van milieuvriendelijke materialen. Meestal is één snoertje lampjes voldoende voor je houten kerstboom om deze uitbundig te verlichten.

Voordelen van een houten kerstboom

Wanneer je kiest voor een houten kerstboom, dan zijn daar vele voordelen aan verbonden. Ten eerste is een houten kerstboom voor vrijwel iedere woonruimte geschikt, omdat deze weinig ruimte inneemt. Dus woon je bijvoorbeeld op kamers of heb je alleen een kleine studio tot je beschikking? Met een houten kerstboom is dat geen enkel probleem, omdat je deze kan neerzetten waar je maar wil. Zet je houten kerstboom bijvoorbeeld op je bureau voor gezelligheid tijdens het werken, of plaats je houten kerstboom naast of boven je bed op een kastje voor extra gezelligheid in de avonden.

Ook wanneer je je steentje wil bijdragen aan het milieu, is de keuze voor een houten kerstboom een prima optie. De materialen die worden gebruikt, zijn van zodanige kwaliteit dat jouw houten kerstboom jarenlang hergebruikt kan worden. Naast dat dit extra jaarlijkse kosten in aanschaf scheelt, hoeven ook minder bomen gekapt te worden. De houten kerstboom wordt bovendien geleverd in een praktische opbergdoos, waardoor je deze gemakkelijk kan opzetten en weer opruimen. Ten slotte zal je met een houten kerstboom ook geld besparen. Er hoeven immers minder decoraties aangeschaft te worden dankzij de geringe grootte, en je bespaart geld op autoritten die je anders zou maken wanneer je een dennenboom zou aanschaffen.

Voordelen ten opzichte van een dennenboom

Er zijn vele redenen waarom je geen dennenboom wil of kunt hebben. Misschien heb je huisdieren of kleine kinderen, en wil je voorkomen dat de kerstboom omvalt of dat kerstballen en andere decoraties kapot kunnen vallen. Of je vindt dat een dennenboom teveel tijd kost. Het ophalen en weer wegbrengen, de verzorging van de boom en het opruimen van dennennaalden zijn taken waar niet iedereen de tijd voor heeft. Ten slotte kunnen ook mensen met een allergie geen dennenboom in huis hebben. Een houten kerstboom is dan een goed alternatief om toch de authentieke kerstsfeer in huis te halen, maar dan zonder de zorgen en verlies van kostbare tijd. Een houten kerstboom kan je in slechts vijf tot tien minuten al optuigen, waardoor je in een mum van tijd klaar bent voor een gezellige kerst.

Kies voor LED verlichting in de houten kerstboom

Een houten kerstboom straalt uit zichzelf al een unieke kerstsfeer uit, maar wanneer je deze wilt verlichten voor extra veel gezelligheid, dan doe je er goed aan om voor LED verlichting te kiezen. Deze verlichting brengt namelijk vele voordelen met zich mee. Ten eerste is LED verlichting milieuvriendelijk, doordat deze veel minder stroom verbruikt dan andere soorten lampjes. Hierdoor zal je minder energiekosten hebben en kan je je verlichting langer laten branden, zonder je druk te maken over de energierekening. Daarnaast is LED verlichting een duurzame keuze, omdat de lampjes jarenlange kwaliteit garanderen en vele branduren bezitten. Ook wordt LED verlichting niet heet, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over huidverbranding wanneer je per ongeluk in aanraking komt met één van de lampjes. Wil je je houten kerstboom toch liever versieren met kaarsjes? Veel houten kerstbomen hebben kleine plankjes waar je een waxinelichtje in een houder op kan zetten.

Houten kerstboom geschikt voor elke gelegenheid

Niet alleen thuis, maar ook op andere plaatsen is een houten kerstboom een goede keuze voor een gezellige sfeer tijdens de donkere dagen voor kerst. In winkels en bedrijfspanden kan een houten kerstboom een goede keuze zijn omdat je met weinig tijd toch een mooie kerstdecoratie kan neerzetten voor de klanten. Ook kan je een houten kerstboom gemakkelijk meenemen wanneer je veel onderweg bent of op vakantie gaat. Dankzij de handige opbergdoos en de weinige ruimte die de houten kerstboom in beslag neemt, kan je deze ook opzetten in je vakantiehuisje of hotelkamer. Zo heb je altijd je kerstversiering bij je en hoef je nooit in het donker te zitten. Ten slotte is een houten kerstboom ook een goede optie bij een kerstborrel of feestje. De houten kerstboom kan op een veilige plek worden weggezet, waardoor deze niet omver gelopen kan worden of in de weg staat voor de visite.