Winkelen Vandaag
Image default
Antiek en verzamelobjecten

Redenen waarom een gepersonaliseerde boek zo leuk is

Sommige vinden lezen heel leuk, maar je hebt ook mensen die liever niet dan wel een boek pakken, maar lezen is wel een onderdeel wat heel belangrijk is. Zeker voor kinderen is lezen en voorgelezen worden een must, want het helpt bij de groei en ontwikkeling van het kind. Vind jouw kind het soms moeilijk om te lezen, misschien is het leuk om een gepersonaliseerd voorleesboek aan te schaffen en wie weet leest jouw kind gelijk een stuk vaker, want hoe leuk is het als ze een hoofdrol spelen in het verhaal. Gepersonaliseerde kinderboeken zijn de laatste tijd erg populair, maar waarom?

Educatieve en knusse momenten

Een boek lezen is heel goed voor kinderen, want kinderen leren van plaatjes, de letters en leren zo ook nieuwe woorden bij. Als de kind zelf kan lezen, moeten ze zeker blijven lezen en verder oefenen, maar soms is het ook leuk om voorgelezen te worden. Als kinderen voorgelezen worden hebben ze een gevoel van geborgenheid en zorgt het ook voor gezellige en knusse momenten samen. En dit zorgt er ook voor dat je even dat extra tijd samen doorbrengt als ouder en kind. Een kind hecht daar namelijk veel waarde aan, maar voor de ouder is het ook even een momentje ontspannen samen met je kind.

Hoofdrol in je eigen boek

Maar lezen maakt het uiteraard nog leuker als jij de hoofdrol bent in je eigen boek. Zo heb je bijvoorbeeld het boek ‘’Mijn liefste boek’’, in deze boek speelt elk kind de hoofdrol in een verhaal naar wens. Zo kan je het boek zelf zo uniek en leerzaam maken zoals jij dat zelf wilt. Je kan in sommige boeken zelfs twee hoofdpersonen kiezen. Twee hoofdpersonen die misschien wel broertjes of zusjes zijn, of wellicht neefjes of nichtjes of zelfs vriendjes en vriendinnetjes. Dit geeft ook een herkenning aan het kind en herkenning is fijn. Zo gaan kinderen namelijk veel sneller op in het verhaal.

Voor iedereen een gepersonaliseerde boek

Je kan voor elke leeftijdsgroep een gepersonaliseerde boek maken. De gepersonaliseerde kinderboeken groeien met de leeftijd en de fases van het kind mee. Zo zijn er dus altijd leuke nieuwe titels die je toe kan voegen aan de boekenkast van je kind. Leuke voorbeelden van boeken zijn: een boek dat je kindje stopt met een speen, wanneer je kind naar school gaat of wanneer je kind wellicht een broertje of een zusje krijgt. Dus hoe leuk is het om een leuke verhaallijn gepersonaliseerd te maken.