Winkelen Vandaag
Image default
Advertenties

Gereedschapshouders van REGO-FIX

Gereedschapshouders

De verbinding tussen uw machine en het gereedschap moet met veel nauwkeurigheid worden vastgesteld. De klemkracht en rondloopnauwkeurigheid moeten optimaal zijn om het vermogen van de machine en haar verspaningscapaciteit volledig te benutten. De gereedschapshouders van Rego-Fix zijn sinds 1972 de meest gebruikte houders ter wereld. Door de juiste combinatie van gereedschapshouders en spantangen kan er een maximale precisie worden bereikt en balans om de standtijd van snijgereedschap te optimaliseren.

Verschillende gereedschapshouders

De keuze om tot de juiste gereedschapshouder te komen is afhankelijk van het type machinespindel en het soort gereedschap. De verschillende gereedschapshouders die je gaat tegenkomen worden ook wel toolholders, boorkoppen of spantanghouders genoemd. Er zijn in de loop der tijd veel gereedschapshouders ontwikkeld die gebruikt kunnen worden voor diverse verspaningsbewerkingen. Het verschil in de houders zit in de radiale en axiale aanlegvlakken. De houders met deze aanlegvlakken kunt u het beste gebruiken voor zwaardere verspaningsbewerkingen.

De spantanghouders van Rego-Fix onderscheiden zich van andere houders om dat de run-out over het hele houder-systeem wordt gegarandeerd van minder dan 5 tot 10 micron. De gereedschapshouders van Rego-Fix garanderen een hoge rondloopnauwkeurigheid, wat ervoor zorgt dat de vibratie geminimaliseerd wordt en er geen schade wordt aangebracht aan de machine waar je mee bezig bent. De gereedschapshouders dragen daarom ook bij aan de duurzaamheid van de machine.

Onderhoud spantanghouders

Een belangrijk onderdeel bij spantanghouders is het schoonmaken. Als er ook maar een beetje vuil op de houders zit, kan dit als gevolg hebben dat de spantang niet in de houder kan worden geklemd. Met een stofvrije doek kunt u gemakkelijk de spantanghouder reinigen en daarna licht insmeren met een lichte corrosiebestendige olie.

Advies voor gereedschapshouders

Om tot de juiste keuze te komen van de gereedschapshouder is het belangrijk om altijd te streven naar een zo kort mogelijke combinatie van het gereedschap en de houder. Dit is namelijk bevorderlijk voor de stabiliteit en leidt tot betere resultaten. Als het echt aankomt op nauwkeurigheid is het aan te raden om naast een gereedschapshouder te kiezen voor precisiehouders zoals de hydraulische houder of de krimphouder. Vraagt het werkstuk meer om high speed bewerkingen, dan zijn de gebalanceerde gereedschapshouders een goede optie om te proberen. Wilt u zeker zijn van de juiste gereedschapsouder om uw productiviteit te verhogen? Neem an eens contact op met één van onze specialisten voor meer informatie. Bij Rego-Fix helpen wij u graag verder!

Neem contact op met REGO-FIX
https://rego-fix.nl